nieuws

Nilfisk komt met nieuwe generatie ride on-combinatiemachines

Geen categorie

Leverancier Nilfisk presenteert op de ISSA/Interclean een nieuwe generatie zogeheten ride on-combinatiemachines. Deze zijn bedoeld voor binnen- en buitenreiniging. Deze eerste hybride en batterij aangedreven combinatiemachines zijn volgens de leverancier goed voor het milieu en leveren een besparing op tot wel 30 procent. "Het effectieve gebruik van brandstof en de werkduur worden verhoogd, terwijl  de […]

Leverancier Nilfisk presenteert op de ISSA/Interclean een nieuwe generatie zogeheten ride on-combinatiemachines. Deze zijn bedoeld voor binnen- en buitenreiniging.

Deze eerste hybride en batterij aangedreven combinatiemachines zijn volgens de leverancier goed voor het milieu en leveren een besparing op tot wel 30 procent. "Het effectieve gebruik van brandstof en de werkduur worden verhoogd, terwijl  de totale operationele kosten, het arbeidsloon en de onderhoudskosten worden verlaagd", zegt Nilfisk in een persbericht. De Nilfisk CS7000 maakt gebruik van elektrische hybride technologie. De motor drijft een dynamo aan om elektriciteit op te wekken. Een 36V batterij pakket voorziet in de opslag van de elektriciteit en vormt zo een buffer voor piekbelasting. De Nilfisk CS7000 is geschikt voor het reinigen van magazijnen, distributiecentra, fabrieken, parkeergarages, transportbedrijven en sportstadions.

Een arbeidsgang
Nilfisk claimt dat de CS7000 veegt, schrobt en een droge vloer achterlaat in één enkele arbeidsgang. "Het veegvuil blijft droog omdat de veegeenheid voor de schrobeenheid zit. Voor een optimale bescherming van de machine en de objecten beweegt het schrobdek, bij aanraking met obstakels,  naar binnen. Ook de zuigmond heeft een veiligheidsbevestiging die los schiet als deze achter een obstakel blijft hangen." De hybride ride-on combinatiemachine is leverbaar in drie uitvoeringen: LPG-hybride, diesel-hybride en de ePower batterij aangedreven emissievrije uitvoering. Deze laatste machine is geschikt voor binnengebruik. De CS7000 is genomineerd voor de Innovation Award van de ISSA/Interclean.   

Reageer op dit artikel