nieuws

Onderzoek INSEAD: Nederland 6e op ICT-ranglijst

Geen categorie

Voor elk land is implementatie van ICT in de infrastructuur essentieel voor de economische ontwikkeling. Hoe landen op dit gebied presteren, onderzoekt INSEAD sinds 2002 elk jaar in The Global Information Technology Report.

INSEAD, het internationale managementinstituut te Fontainebleau, Frankrijk, legde bij eerdere edities vooral de nadruk op het meten van in hoeverre landen erin slagen ICT toegankelijk te maken. Later werd de focus meer verlegd naar de vraag in welke mate landen erin slagen met ICT de economie te stimuleren en het welzijn van hun burgers te verhogen.
Het onlangs verschenen GIT Report 2012, met als ondertitel Living in a Hyperconnected World, onderzoekt hoe in 142 landen dit 'alles-met-alles-en-iedereen-verbonden-zijn' resulteert in betere innovatie, bestuur, burgerparticipatie en sociale cohesie. Deze prestatie wordt uitgedrukt in de zogeheten Networked Readiness Index, kortweg NRI genoemd.
Bovenaan met de hoogste NRI staat Zweden gevolgd door Singapore, Finland, Denemarken, Zwitserland en Nederland. De laatste tien jaar is Amerika gezakt van positie 1 naar nu positie 8.

De achtergronden van deze ontwikkelingen, kunt u lezen op insead.edu.
Kijk ook op mavenpublishing.nl/2012/01/27/oba-live-over-de-wil-van-technologie.

(Bron: INSEAD).

Reageer op dit artikel