nieuws

Onduidelijkheid bij werknemers over reiskostenvergoeding

Geen categorie

Twee derde van de werknemers weet nog niet hoeveel ze er op achteruitgaan als de onbelaste reiskostenvergoeding volgend jaar komt te vervallen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van het economische bureau van ING.

Volgend jaar vervalt de onbelaste reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer die werkgevers belastingvrij mogen vergoeden. Werknemers houden dan netto minder over, tenzij de werkgever de vergoeding verhoogt, aldus ING.

Vaker thuiswerken
Een op de negen (11 procent) ondervraagden gaat hierdoor volgens de onderzoekers in 2013 vaker thuiswerken. De helft van de ondervraagden vindt dat de overheid moet meebetalen aan het woon-werkverkeer. Werknemers kunnen volgens de economen een schatting maken hoeveel ze er op achteruit gaan door het bedrag aan onbelaste reiskostenvergoeding op de loonstrook te verminderen met hun hoogste belastingtarief.

Reageer op dit artikel