nieuws

Overgangsregeling verwacht bij verhoging btw

Geen categorie

Bij de verhoging van het normale btw-tarief van 19 procent naar 21 procent gaat de overheid waarschijnlijk een overgangsregeling hanteren. Bij eerdere aanpassingen is dat ook gedaan, zo meldt PwC. De verhoging van het normale btw-tarief naar 21 procent maakt onderdeel uit van het begrotingsakkoord en moet op 1 oktober 2012 ingaan.

Btw-adviseurs van PwC verwachten dat ook in de komende overgangsregeling het moment waarop de te belasten prestatie wordt verricht bepaalt of het oude of nieuwe tarief moet worden gehanteerd. Daardoor wordt een mogelijk btw-voordeel van vooruitbetalingen vóór de verhoging voor prestaties die na de btw-verhoging plaatsvinden, voorkomen. De btw-verhoging kan een effect hebben op de prijsstelling van producten, maar betekent ook een hogere kostenpost voor bedrijven die geen volledig aftrekrecht hebben. Ook moet de aanpassing worden verwerkt in de boekhoudsystemen.

Reageer op dit artikel