nieuws

PIANOo organiseert marktontmoeting over Wmo

Geen categorie

PIANOo (expertisecentrum in aanbesteden), ActiZ (brancheorganisatie van zorgondernemers) en het Achmea zorgkantoor houden op woensdag 20 juni een marktontmoeting over de veranderingen in de Wmo en de betekenis daarvan voor het aanbesteden. De extramurale begeleiding gaat over van de AWBZ naar de Wmo. Gemeenten zijn vanaf 2013 verantwoordelijk voor de nieuwe aanvragers en vanaf 2014 […]

PIANOo (expertisecentrum in aanbesteden), ActiZ (brancheorganisatie van zorgondernemers) en het Achmea zorgkantoor houden op woensdag 20 juni een marktontmoeting over de veranderingen in de Wmo en de betekenis daarvan voor het aanbesteden.

De extramurale begeleiding gaat over van de AWBZ naar de Wmo. Gemeenten zijn vanaf 2013 verantwoordelijk voor de nieuwe aanvragers en vanaf 2014 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle cliënten die op dit moment extramurale begeleiding ontvangen in de AWBZ. Dit betekent nogal wat voor gemeenten en zorgaanbieders. Het doel van de marktontmoeting is om gemeentelijke inkopers en zorgaanbieders kennis te laten maken met elkaar en inzicht te geven in de dilemma's waar beiden tegenaan lopen, om zo het partnership te bevorderen en de cliënt nog beter van dienst te kunnen zijn. 

Open space
De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Amersfoort, van 10.00 tot en met 15.00 uur. De agenda wordt ter plekke ingevuld aan de hand van de open space-methode: deelnemers bepalen zelf waar ze het over hebben. Gezamenlijk worden de knelpunten en mogelijke oplossingen benoemd. Vervolgens worden in kleine groepen de onderwerpen uit dit plan uitgewerkt tot strategieën. Deze strategieën worden plenair teruggekoppeld. In overleg met ActiZ wordt daarna een actieplan opgesteld.

10.00 – 10.15 Welkom en introductieprogramma
10.15 – 11.00 Bepalen agenda (open space-deel)
11.00 – 12.00 1e ronde deelsessies: analysefase (brainstorm)
12.00 – 12.30 Lunch
12.30 – 13.30 2e ronde deelsessies: ideeën genereren en selecteren (brainstorm)
13.30 – 13.45 Pauze
13.45 – 14.45 3e ronde deelsessies: concepten ontwikkelen (brainstorm)
14.45 -15.00 Afsluiting (plenair): terugblik & vooruitblik
15.00            Borrel

Klik hier voor aanmelding en meer informatie.

Reageer op dit artikel