nieuws

Prinses Laurentien afsluitende spreker op risicotop Diversey

Geen categorie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien van Oranje-Nassau is de afsluitende spreker op de top over risicomanagement die Diversey organiseert tijdens de ISSA/Interclean. Zij heeft een grote staat van dienst op het gebied van geletterdheid in de rol van UNESCO's Special Envoy on Literacy for Development en als voorzitter van de European Commission High Level Group […]

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien van Oranje-Nassau is de afsluitende spreker op de top over risicomanagement die Diversey organiseert tijdens de ISSA/Interclean.

Zij heeft een grote staat van dienst op het gebied van geletterdheid in de rol van UNESCO's Special Envoy on Literacy for Development en als voorzitter van de European Commission High Level Group of Literacy. Haar presentatie gaat over ‘driving long-term value: the human dimension of risk management.' De prinses maakt gebruik van praktische voorbeelden van zowel geletterdheid als duurzaamheid en ze legt een link tussen de veiligheid van de werknemers en geletterdheid. De top vindt plaats op donderdag 10 mei 2012 in de Amsterdam RAI Exhibition Centre, Forum Room en de aanvang is 12.00 uur. Het evenement wordt geleid door Martin van Putten, een journalist en communicatieconsultant. Voor meer informatie en aanmelding, kan men terecht op www.risksummit.com

Eerste sessie: voedselveiligheid
De eerste sessie van de top gaat over voedselveiligheid  en de impact op mensen en winstgevendheid. Vier topmannen uit verschillende sectoren delen waardevolle inzichten die zij hebben opgedaan uit ervaring en de uitdagingen van het leidinggeven in de voedselketen. Onderwerpen zijn onder andere hoe deze zakelijk leiders omgaan met de nieuwe regelgeving voor voedselveiligheid en bijkomende operationele uitdagingen. Sprekers in het discussiepanel zijn Neil Marshall, global director of quality and food bij Coca Cola Company, Suzan Horst, corporate quality director bij Royal FrieslandCampina, Nicki Crayfourd, global director of health, safety and environment bij the Compass Group en Peter Overbosch, vice-president of corporate quality bij Metro.

Tweede sessie: arbeidsveiligheid
De tweede sessie gaat over arbeidsveiligheid en de opwaartse spiraal van efficiëntie en veiligheid. Om de gezondheid van de consument te waarborgen moeten managers hun focus richten op de veiligheid van de werknemer. Werkgevers zijn verplicht om een veilige werkomgeving te creëren voor hun werknemers, hieronder vallen het verstrekken van de correcte procedures voor infectiepreventie en de juiste apparatuur en training. Vijf topmannen bespreken hun doelstellingen. Richard Short, health, safety and environment director bij Accor, dr. Bizhan Pourkomailian, director of food safety and supplier workplace accountability bij McDonald's Europe, Joseph Nazareth, group vice-president, head of group health, safety and environment and corporate responsibility bij ISS en Andrea Zironi, global strategic sourcing director bij Autogrill zijn de sprekers. Dr. Andreas Voss, professor of medical microbiology and infection Control aan de Radbound Universiteit Nijmegen Medisch Centrum geeft zijn visie op risico's gerelateerd aan de gezondheidszorg.

Reageer op dit artikel