nieuws

Schipholbeveiliger verdacht van stelen wapens

Geen categorie

Een werknemer van een beveiligingsbedrijf op Schiphol wordt ervan verdacht wapens te hebben gestolen die bij passagiers in beslag waren genomen. De 38-jarige man is vorige week door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. In zijn woning en op zijn werkplek trof de marechaussee een verzameling van meer dan 200 wapens aan. Een aantal daarvan zou hij […]

Een werknemer van een beveiligingsbedrijf op Schiphol wordt ervan verdacht wapens te hebben gestolen die bij passagiers in beslag waren genomen. De 38-jarige man is vorige week door de Koninklijke Marechaussee aangehouden.

In zijn woning en op zijn werkplek trof de marechaussee een verzameling van meer dan 200 wapens aan. Een aantal daarvan zou hij op zijn werkplek hebben gestolen. Zijn verzameling bestond onder meer uit 25 wapens die strafbaar zijn gesteld, zoals slag- en steekwapens en imitatiepistolen die niet van echt zijn te onderscheiden.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is na de eerste signalen meteen een onderzoek naar de man begonnen, omdat de integriteit van het luchthavenpersoneel in het geding was. De man is op last van het Openbaar Ministerie inmiddels weer op vrije voeten, maar zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Reageer op dit artikel