nieuws

‘Schrappen reiskostenvergoeding leidt tot hoge kosten’

Geen categorie

De plannen om de reiskostenvergoeding voor al het woon-werkverkeer, inclusief per openbaar vervoer en leaseauto, met ingang van 1 januari 2013 te gaan belasten, stuiten op bezwaren bij fiscale experts. Dit schrijft Het Financieele Dagblad.

Gevreesd wordt dat het schrappen van de reiskostenvergoeding leidt tot hoge uitvoeringskosten en veel administratieve lasten bij werkgevers. In het FD stelt fiscalist Jan Bertram Rietveld van Ernst & Young dat er een ´lawyers paradise´ ontstaat. Hij verwijst naar de situatie van voor 2004 toen er veel rechtszaken speelden over de vraag welke kilometers zakelijk zijn en welke woon-werkverkeer.

Leaserijders dupe
De reiskostenvergoeding is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Wanneer de plannen van de Kunduz-coalitie doorgaan, worden vooral berijders van leaseauto´s die maximaal 500 kilometer per jaar privé rijden de dupe. Zij zullen vele homderden euro´s per maand meer gaan betalen, aldus de krant.

Reageer op dit artikel