nieuws

Stichting Nelis neemt eerste, eigen oefenpand onder handen

Geen categorie

Stichting Nelis is erin geslaagd om zijn eerste, eigen oefenpand als opdracht te krijgen. Het betreft het pand van ROC Leiden aan het Betaplein 18. Het team van Nelis reed onlangs met de nieuwe bus naar Leiden en nam het schoolgebouw flink onder handen. Stichting Nelis is opgericht om jongeren die (langdurig) werkloos zijn, zo […]

Stichting Nelis is erin geslaagd om zijn eerste, eigen oefenpand als opdracht te krijgen. Het betreft het pand van ROC Leiden aan het Betaplein 18. Het team van Nelis reed onlangs met de nieuwe bus naar Leiden en nam het schoolgebouw flink onder handen.

Stichting Nelis is opgericht om jongeren die (langdurig) werkloos zijn, zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces te betrekken. Dit doet Stichting Nelis door werkgelegenheidsprojecten op te starten, specifiek voor jongeren, en gericht op de schoonmakers- en glazenwassersbranche. Ian Smeyers van Stichting Nelis: "Dit is een belangrijke ontwikkeling voor ons. Onze stichting wordt sinds de oprichting royaal bijgestaan door allerhande fondsen en overheden, handige achterneefjes en betweterige buurmannen. Maar om ook in de toekomst te kunnen blijven werken aan de bestrijding van jeugdwerkloosheid is het belangrijk dat we eigen inkomsten gaan genereren. We willen zeg maar zelf onze broek kunnen ophouden."

Nelis zoekt oefenobjecten
Aan het verwerven van oefenobjecten voor de leerlingen zitten nogal wat haken en ogen, beschouwt Smeyers. "We willen heel graag onze jongeren de kans geven hun skills te oefenen, voordat ze deze in de praktijk gaan brengen. Daarvoor zoekt Stichting Nelis oefenobjecten, panden die gezeemd kunnen worden, maar waarbij ook fouten gemaakt mogen worden en niet op de minuut wordt gekeken. De Nelis-jongeren zijn immers nog in training." Tegelijkertijd wil de Stichting niet de opdrachten van collega-glazenwassersbedrijven verstoren door onze werkzaamheden goedkoper aan te bieden. Smeyers: "Dat zou oneerlijke concurrentie betekenen, en daarmee zou Stichting Nelis niet alleen binnen no-time alle credits verspelen binnen de branche, maar andere glazenwassers zelfs economische schade toebrengen." Overigens was in dit pand van ROC Leiden nog geen vaste glazenwasser aan het werk.

Reageer op dit artikel