nieuws

Te veel off shoren van diensten schadelijk voor bedrijven

Geen categorie

Innovatie bedrijven kan omhoog door off-shoren diensten

Innovatie wordt gezien als de gouden sleutel tot het ontsluiten van groeipotentieel van een bedrijf. In zijn proefschrift Stimulating Firm Innovativeness: Probing the Interrelations between Managerial and Organizational Determinants (Het Stimuleren van Firm Innovativiteit: Onderzoek naar de Interrelaties tussen Manager en Organisatorische Determinanten), stelt Oli Radu Mihalache dat innovatie binnen bedrijven fors omhoog kan door het off-shoren van diensten, maar dat teveel van het goede schade kan veroorzaken. Mihalache promoveert maandag 4 juni 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mihalache toont aan hoe leiderschap en de bronnen van de bedrijfsmiddelen het concurrentievermogen in innovatie kunnen tegenwerken of juist kunnen verbeteren. Bedrijven die hun activiteiten off-shoren verbeteren vaak hun aanbod van producten en diensten. Maar teveel off-shoren kan een negatief effect op de bedrijfsresultaten hebben. De promovendus concludeert ook dat managementteams die leiderschapstaken samen delen een hoger niveau bieden van het aanbod van zowel verbeterde als nieuwe producten. Tot slot constateert hij dat er meer vernieuwing plaatsvindt in bedrijven die processen hebben voor het effectief kanaliseren van minderheidsstemmen en andere meningen.
Mihalache's aanbeveling is dat bedrijven hun vernieuwingsinspanningen constant moeten bewaken om de gezondheid of schade van hun strategie met betrekking tot vernieuwing te monitoren.

Reageer op dit artikel