nieuws

Tennant staat ‘onverminderd’ achter ec-H2O-technologie

Geen categorie

Tennant Company heeft gereageerd op de kritiek van de Vereniging Research Schoonmaak (VSR) dat de werking van hun ec-H2O-technologie onvoldoende zou zijn aangetoond. "We staan onverminderd achter onze technologie", schrijft Agnes Knapen van Tennant Company.  Tennant Company zegt te waarderen dat de markt innovaties kritisch bekijkt. Knapen: "Wij waarderen in het bijzonder dat de VSR […]

Tennant Company heeft gereageerd op de kritiek van de Vereniging Research Schoonmaak (VSR) dat de werking van hun ec-H2O-technologie onvoldoende zou zijn aangetoond. "We staan onverminderd achter onze technologie", schrijft Agnes Knapen van Tennant Company. 

Tennant Company zegt te waarderen dat de markt innovaties kritisch bekijkt. Knapen: "Wij waarderen in het bijzonder dat de VSR een oprechte poging heeft gedaan om objectief alle beschikbare onderzoeken over de Tennant ec-H2O technologie te beoordelen." Tennant plaatst het in een traditie van de VSR. " Innovaties die de potentie hebben om onze schoonmaakindustrie blijvend te veranderen, zijn altijd onderwerp van onderzoek geweest van de VSR. Zo heeft de microvezel studie van de VSR eind jaren negentig ook het begin ingeluid van een vernieuwende aanpak in reiniging", aldus Knapen. "Nu betwist niemand meer het nut van microvezelreiniging." Tennant vindt dat het belang en potentie van de ec-H2O technologie voor de reinigingsmarkt impliciet is bevestigd door het starten van de VSR-studie nu vier jaar na de lancering in 2008.

Goede richting
De VSR geeft in haar conclusie volgens Tennant "letterlijk aan" dat de theorie een goede richting kent. "Dat gezien de bewezen elektrolysetechniek, de voordelen voor het milieu, de veiligheid van gasten en medewerkers en de lagere kosten", aldus Knapen. "Maar de huidige onderzoeken, voor én tegen deze theorie, kunnen nu nog niet sluitend bevestigen of ontkrachten." Volgens Tennant geeft de VSR-conclusie ook aan dat blijkbaar niet overtuigend kan worden aangetoond dat de ene neutrale reiniger, chemisch, ec-H2O of kraanwater, beduidend beter of slechter zou presteren dan de andere. "Dit zou zo zijn omdat er geen representatieve wetenschappelijke standaard beschikbaar is voor het reinigen van lichte vervuilingen", schrijft Knapen. 

Beste toets
De stelling van de VSR – dat de theorie klopt maar dat de wetenschappelijke standaard om reiniging van lichte vervuiling te testen ontbreekt, geeft volgens Tennant aan dat momenteel de beste toets bij gebruikers zelf ligt. "Seeing is believing", stelt Knapen. "We menen dat haar klanten vakmensen zijn. Zij hebben een specialistische opleiding en jaren praktijkervaring. Duizenden professionals hebben in de afgelopen jaren de technologie wereldwijd getest en langdurig gebruikt. Zij schaffen sindsdien in steeds grotere aantallen Tennant ec-H2O-machines aan. Er zijn nu al meer dan 30.000 gekocht. In de Beneluxregio is de adoptie van de technologie gestegen tot boven de 70 procent."

150 jaar bekend
Tot slot: Tennant Company staat "onverminderd" achter haar technologie ec-H2O. Knapen: "De wetenschap van elektrolyse is sinds 150 jaar een bekend en veelvuldig toegepast proces. Zes jaar laboratorium onderzoek en de sterke basis bij onze klanten bevestigen de onderliggende waarde van ec-H2O in de schoonmaakmarkt." De machines maken volgens de leverancier goed schoon, besparen kosten, verhogen de veiligheid en verminderen de milieubelasting. Knapen: "We nodigen iedereen uit om een Tennant ec-H2O machine aan te schaffen. Als u niet tevreden bent binnen een maand, dan ruilen we de aangeschafte machine zonder problemen om voor een gelijkwaardige conventionele Tennantversie."

Klik hier voor eerdere berichtgeving: VSR: werking ionisatie onvoldoende aangetoond.

Klik hier voor de leaflet over het VSR-standpunt over geïoniseerd water. 

Reageer op dit artikel