nieuws

Theatervoorstelling over patiënt als partner in Nijmegen

Geen categorie

Een theatervoorstelling over patiënt als partner. Geïnspireerd door de kwartiermakers ‘ziekenhuis nieuwe stijl' Cathy van Beek, prof. Bas Bloem, prof. Hein Gooszen en prof. Jan Kremer. Op initiatief van UMC St Radboud heeft Theatergroep Plezant een theatervoorstelling gemaakt over het thema ‘Patiënt als partner'. De Limonadefabriek wil een dialoog losmaken binnen alle geledingen van het […]

Een theatervoorstelling over patiënt als partner. Geïnspireerd door de kwartiermakers ‘ziekenhuis nieuwe stijl' Cathy van Beek, prof. Bas Bloem, prof. Hein Gooszen en prof. Jan Kremer.

Op initiatief van UMC St Radboud heeft Theatergroep Plezant een theatervoorstelling gemaakt over het thema ‘Patiënt als partner'. De Limonadefabriek wil een dialoog losmaken binnen alle geledingen van het ziekenhuis over de wijze waarop de patiënt centraal staat in het ziekenhuis ‘nieuwe stijl'.

De patiënt als partner zien, vraagt om een mentaliteitsverandering bij zorgprofessionals. Dit leidt tot een bewezen afname van de zorgvraag door patiënten. En levert daarmee niet alleen een forse kostenbesparing op, maar maakt ook dat patiënten de zorgverlening als beter ervaren.

De Limonadefabriek maakt bewust van de noodzaak en inspireert tot een ziekenhuisbrede dialoog. En legt daarmee het fundament voor de cultuuromslag en inbedding in de organisatie. De voorstelling vormt dan ook het startpunt van een lange termijn traject binnen UMC St Radboud.

Van 10 tot 12 mei speelt Theatergroep Plezant 4 keer De Limonadefabriek in UMC St Radboud.

Reageer op dit artikel