nieuws

Tijdregistratie schoonmaak met behulp van vingerafdruk

Geen categorie

EasySecure International heeft IdentySoft op de markt gebracht. Dat is een tijdregistratiesysteem voor de schoonmaak dat werkt met behulp van een vingerafdruk. In deze branche worden onder meer afspraken gemaakt over het bedrag per uur en het aantal uren dat daarvoor benodigd is. "Vanwege de werktijden, veelal buiten reguliere kantoortijden, wordt er vaak getwijfeld of […]

EasySecure International heeft IdentySoft op de markt gebracht. Dat is een tijdregistratiesysteem voor de schoonmaak dat werkt met behulp van een vingerafdruk.

In deze branche worden onder meer afspraken gemaakt over het bedrag per uur en het aantal uren dat daarvoor benodigd is. "Vanwege de werktijden, veelal buiten reguliere kantoortijden, wordt er vaak getwijfeld of de afgesproken uren daadwerkelijk gemaakt worden", zegt Werner J. Roest van EasySecure International. "Het betreft ongeschoold, parttime werk en het ziekte- en absentieverzuim is hoog. Ook is het een branche waar regelmatig mensen zonder werkvergunning opduiken, al dan niet bewust en/of met medewerking. Tijdregistratie met behulp van de vingerafdruk heeft voordelen voor alle betrokkenen. Het wordt direct duidelijk wie, waar en wanneer gewerkt heeft. Niet alleen het rommelen met uurtjes wordt gesignaleerd, ook het overwerk wordt geregistreerd." Maar er zijn ook aandachtspunten, stelt het bedrijf in een persbericht. Waar wordt de vinger ingelezen en waar moet de vinger herkend worden? Door wie wordt de vinger ingelezen en waar wordt op gescreend? En als laatste de rapportage: zowel voor het management van het schoonmaakbedrijf als voor de opdrachtgever.

Reageer op dit artikel