nieuws

Top Diversey onderstreept belang arbeidsveiligheid

Geen categorie

Meer dan 200 zakelijk leiders van wereldbekende organisaties in gebouwonderhoud, retail, huisvesting en horeca woonden onlangs de risicomanagementtop van Diversey bij. Belangrijkste conclusie? De betrokkenheid van medewerkers bij arbeidsveiligheid moet omhoog.  Het is een tijd waarin de kans op het oplopen van een ziekenhuisinfectie 30 procent is in ontwikkelde landen en aanzienlijk hoger in ontwikkelingslanden, […]

Meer dan 200 zakelijk leiders van wereldbekende organisaties in gebouwonderhoud, retail, huisvesting en horeca woonden onlangs de risicomanagementtop van Diversey bij. Belangrijkste conclusie? De betrokkenheid van medewerkers bij arbeidsveiligheid moet omhoog. 

Het is een tijd waarin de kans op het oplopen van een ziekenhuisinfectie 30 procent is in ontwikkelde landen en aanzienlijk hoger in ontwikkelingslanden, waarin 0,1 procent van alle salmonellagevallen leiden tot sterfte en waarin het gevaar van een wereldwijde pandemie meer dan ooit tevoren op de loer. Zomaar enkele conclusies van de bijeenkomst van Diversey over risicomanagement. De aanwezigen, uit 18 verschillende landen, zagen de presentaties van wereldleiders zoals ISS, Metro, Coca Cola, Compass Group, AutoGrill en McDonalds. Uit de paneldiscussies bleek dat er veel verschillende en vaak tegenstrijdige inzichten zijn op het gebied van voedsel- en arbeidsveiligheid op de werkvloer.

Verhogen betrokkenheid
Aanwezigen konden met kastjes stemmen. Op de vraag wat de grootste uitdaging is bij arbeidsveiligheid koos verassend genoeg maar 33 procent van de aanwezigen voor het terugdringen van verwondingen, ver achter de 52 procent die stemde voor het verhogen van de betrokkenheid van het personeel bij dit onderwerp. Positief was wel dat 52,7 procent het verbeteren van een consistente klantenservice als belangrijkste resultaat zag van verbeterde arbeidsveiligheid. Overige populaire antwoorden waren het optimaliseren van de operationele productiviteit en het verminderen van ziekteverzuim.

Reageer op dit artikel