nieuws

Van Houtum ondersteunt hoge nood-app

Geen categorie

Van Houtum uit Swalmen, producent van hygiënepapier onder de naam Satino Black, ondersteunt HogeNood, een applicatie voor de Nederlandse markt waarmee een smartphone direct het dichtstbijzijnde openbare toilet vindt. Deze app geeft informatie over locatie, afstand, openingstijden en kosten. De hoge nood-app is bedacht en ontwikkeld door drie studenten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam […]

Van Houtum uit Swalmen, producent van hygiënepapier onder de naam Satino Black, ondersteunt HogeNood, een applicatie voor de Nederlandse markt waarmee een smartphone direct het dichtstbijzijnde openbare toilet vindt.

Deze app geeft informatie over locatie, afstand, openingstijden en kosten. De hoge nood-app is bedacht en ontwikkeld door drie studenten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en een bevriende softwareontwikkelaar uit Groningen. Wat begon als een studieopdracht heeft geleid tot de oprichting van een voortvarend applicatieadviesbureau onder de naam App-vise. De HogeNood app biedt toegang tot bijna 3.000 openbare en semiopenbare toiletlocaties in Nederland. De gebruiker van deze app vindt informatie over de toegankelijkheid (m/v, gehandicapten, baby's), hygiëne en duurzaamheid van de toiletten. Een van de bijna afgestudeerde studenten is Bastiaan Meindersma: "Wij vinden het belangrijk dat mensen een prettige toiletervaring hebben en hebben daarom deze applicatie ontwikkeld." De app is beschikbaar voor smartphones van Apple en voor telefoons met het besturingssysteem Android. Via www.hogenood.nu wordt men doorgeleid naar de App Store en Google Play.

Reageer op dit artikel