nieuws

Veel bacteriën op smartphone door gebruik op toilet

Geen categorie

Een openbaar toilet is veel schoner dan een mobiele telefoon. Het Amerikaanse PhoneSoap zegt er wat aan te gaan doen.Op mobiele telefoons wemelt het van de bacterien. Op vier op de vijf mobiele telefoons zitten ziekteverwekkende bacterien, en in een van de zes gevallen gaat het daarbij om E.coli-bacterien, die afkomstig zijn uit menselijke uitwerpselen, […]

Een openbaar toilet is veel schoner dan een mobiele telefoon. Het Amerikaanse PhoneSoap zegt er wat aan te gaan doen.
Op mobiele telefoons wemelt het van de bacterien. Op vier op de vijf mobiele telefoons zitten ziekteverwekkende bacterien, en in een van de zes gevallen gaat het daarbij om E.coli-bacterien, die afkomstig zijn uit menselijke uitwerpselen, zo blijkt uit onderzoek.

Dat laatste is niet verwonderlijk, gezien het feit dat driekwart van de eigenaren zijn mobieltje meeneemt als hij of zij naar het toilet gaat.

Anders dan op de toiletbril of de deurknop van het toilet, is het op de mobiele telefoon altijd lekker warm. Smartphones zijn wat dat betreft nog erger dan de traditionele mobieltjes.

Maar er is een oplossing. PhoneSoap is een apparaatje dat de mobiele telefoon met ultraviolet-C-licht ontsmet. Die methode wordt ook in ziekenhuizen veel toegepast.

Een 'bad' van enkele minuten in dit licht is voldoende om 99,9 procent van de bacterien op het mobieltje te doden. Dat gaat zonder vloeistof of warmte, waardoor het onschadelijk is voor het apparaat.

De uitvinders combineren hun apparaat met een lader, zodat men desgewenst kan ontsmetten en opladen tegelijk.
Het apparaat gaat in de VS rond de 40 dollar kosten. 
Aan een versie voor tablets wordt gewerkt.

Bron: Automatisering Gids, Jelle Wijkstra.

Reageer op dit artikel