nieuws

Veel telefoons afgeluisterd in Nederland

Geen categorie

In Nederland worden ruim 22 duizend telefoons afgeluisterd. Dat is 1 per 1.000, gemiddeld zo’n 50 per gemeente. Afluisteren van telefoons gebeurt in Nederland dan ook veel meer dan in de ons omringende landen. Dit blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Toch levert […]

In Nederland worden ruim 22 duizend telefoons afgeluisterd. Dat is 1 per 1.000, gemiddeld zo’n 50 per gemeente. Afluisteren van telefoons gebeurt in Nederland dan ook veel meer dan in de ons omringende landen.

Dit blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Toch levert het vele afluisteren van telefoons zelden direct bewijs op voor misdaad. Criminelen weten dat zij worden afgeluisterd. Bovendien verloopt de communicatie tegenwoordig steeds vaker via internet, aldus de Volkskrant.

Reageer op dit artikel