nieuws

Weer meer zorgfraude opgespoord

Geen categorie

Zorgverzekeraars hebben vorig jaar weer meer opgespoord aan fraude en onterechte declaraties dan in 2010. De teller bleef in 2011 steken op 175 miljoen euro. Bovendien werd nog eens 800 miljoen euro aan vergoedingen afgewezen. Een woordvoerster van Zorgverzekeraars Nederland bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf. Zorgverzekeraars jagen al langer op gesjoemel met […]

Zorgverzekeraars hebben vorig jaar weer meer opgespoord aan fraude en onterechte declaraties dan in 2010. De teller bleef in 2011 steken op 175 miljoen euro. Bovendien werd nog eens 800 miljoen euro aan vergoedingen afgewezen. Een woordvoerster van Zorgverzekeraars Nederland bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf.

Zorgverzekeraars jagen al langer op gesjoemel met declaraties. Aan onterecht ingediende nota's werd vorig jaar 167 miljoen euro boven tafel gehaald. In 2010 ging het om 106 miljoen. Aan fraude werd in 2011 een bedrag van 7,7 miljoen opgespoord. Dat was 25 procent meer dan in 2010.

Zorgaanbieders blijken de grootste bedriegers. Ongeveer driekwart van de fraudegevallen werden gepleegd door medische specialisten, GGZ-instellingen en andere zorgaanbieders. Bij onterechte zorgnota's komt het onder meer voor dat declaraties worden ingediend in combinaties van verrichtingen die niet mogen.

Zorgverzekeraars Nederland zegt blij te zijn dat de extra inspanningen om gesjoemel op te sporen zijn vruchten afwerpt.

Reageer op dit artikel