nieuws

Acht leermeesters voor gedetineerden

Geen categorie

Carling Opleidingen heeft acht leermeesters/begeleiders schoonmaak getraind voor diverse penitentiaire inrichtingen in Nederland. Zij gaan, onder begeleiding van Carling, gedetineerden in hun dagelijkse werkzaamheden als schoonmaker trainen en begeleiden naar een mbo-diploma. Schoonmaak is voor een gedetineerde een privilege in de gevangenis. Het wordt hen alleen gegund als zij zich gedragen conform de eisen die gesteld […]

Carling Opleidingen heeft acht leermeesters/begeleiders schoonmaak getraind voor diverse penitentiaire inrichtingen in Nederland. Zij gaan, onder begeleiding van Carling, gedetineerden in hun dagelijkse werkzaamheden als schoonmaker trainen en begeleiden naar een mbo-diploma.
 
Schoonmaak is voor een gedetineerde een privilege in de gevangenis. Het wordt hen alleen gegund als zij zich gedragen conform de eisen die gesteld worden. Zo niet, dan is het einde schoonmaakbaan en gewoon 23 uur per dag in de cel. Dat is een goede motivator want schoonmakers in een penitentiaire inrichting hebben relatief veel bewegingsvrijheid en sociale contacten. Er is dan ook geen gebrek aan kandidaten die willen deelnemen aan de opleiding. "We hebben de dame en heren getraind om het vaktechnische deel van de opleiding met de juiste bagage te kunnen gaan verzorgen", aldus Gerard Spoor, directeur van Carling. "Het is belangrijk dat deze leermeesters goed onderlegd zijn aangezien ze straks de gedetineerden in de praktijk trainen. We begeleiden en sturen hen in de uitvoering van hun taak en staan ze met raad en daad bij. Dat geeft veel vertrouwen voor de leermeesters en gegarandeerd een goed eindresultaat. Het is hele mooie uitdaging voor ons. Samen met leermeesters zorgen we ervoor dat er uiteindelijk een uitstroom van gediplomeerde schoonmakers uit de diverse penitentiaire inrichtingen gaat plaatsvinden. Zij kunnen dan in de maatschappij aan de slag."

Reageer op dit artikel