nieuws

Breedweer en de Meergroep starten samenwerking

Geen categorie

Jack Stuifbergen van Schoonmaakbedrijf Breedweer en Mark Bouma van de Meergroep hebben onlangs hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. "De sociale werkvoorziening in de IJmond is volop in beweging", zegt Stuifbergen. "Zo is er op 1 april bij de Meergroep een nieuw leerwerkproject gestart op het gebied van schoonmaak." Het is de […]

Jack Stuifbergen van Schoonmaakbedrijf Breedweer en Mark Bouma van de Meergroep hebben onlangs hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen.

"De sociale werkvoorziening in de IJmond is volop in beweging", zegt Stuifbergen. "Zo is er op 1 april bij de Meergroep een nieuw leerwerkproject gestart op het gebied van schoonmaak." Het is de bedoeling dat hier jaarlijks ongeveer 20 personen een officieel erkende schoonmaakopleiding volgen en werkervaring opdoen in de schoonmaak. Uiteindelijk doel is doorstromen naar een werkplek bij een reguliere werkgever. Inmiddels zijn de eerste twaalf medewerkers in dit leerwerkproject gestart en wordt de blik nadrukkelijk op hun werkzame toekomst gericht. Naast het opdoen van werkervaring bij de sociale werkvoorziening, is het de bedoeling dat deze medewerkers zich straks ook in het bedrijfsleven weten te redden.

Samenwerking
In dat kader hebben Stuifbergen en Bouma hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking houdt in dat de Meergroep zich inspant om ieder jaar een ploeg van gemotiveerde medewerkers (met een afstand tot de arbeidsmarkt) een opleiding en werkervaring in en buiten de Meergroep te bieden. Schoonmaakbedrijf Breedweer spant zich in om deze medewerkers tijdens hun opleiding zoveel mogelijk een stageplek te bieden en uiteindelijk aan het eind van de opleiding (waar mogelijk) zelfs een echte werkplek/baan in het schoonmaakbedrijf.

Doorstromen
Beide partijen zijn tevreden over de voorgenomen samenwerking. Bouma, algemeen directeur van de Meergroep: "Voor ons is dit een uitgelezen kans om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed voor te bereiden op een reguliere baan. Het is dan zeer waardevol dat wij, naast een goed functionerend intern opleidingsproject, medewerkers ook stageplekken en zelfs een mogelijke baan bij een regulier schoonmaakbedrijf kunnen bieden." Volgens Stuifbergen: "Wij zien dit als een uiting van onze visie dat wij als bedrijf midden in de maatschappij willen staan en dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in ons bedrijf een plek moeten kunnen krijgen." Het is uiteindelijk de bedoeling dat jaarlijks 10 tot 15 personen van de Meergroep doorstromen naar Schoonmaakbedrijf Breedweer en dat beide partijen, onder regie van Schoonmaakbedrijf Breedweer, ook gezamenlijk groot- en kleinschalige schoonmaakopdrachten bij bedrijven en instellingen uitvoeren. Op de foto: Jack Stuifbergen ondertekent het contract onder toeziend oog van Jaap de Vries (links) en Mark Bouma (rechts).

Reageer op dit artikel