nieuws

Dak kon eraf bij deelnemers motortourdag

Geen categorie

Ondanks natte weersomstandigheden is de motortourdag vrijdag succesvol verlopen, zegt Rob den Hertog, tevens beursmanager van de ISSA/Interclean in Amsterdam RAI, mede namens mede-organisatoren Erik Pos (Hago) en Ron van Zoelen (King). Het dak kon er bij de cabrio's zelfs na de lunch nog even af.  In totaal waren er 27 deelnemers uit de schoonmaakbranche, […]

Ondanks natte weersomstandigheden is de motortourdag vrijdag succesvol verlopen, zegt Rob den Hertog, tevens beursmanager van de ISSA/Interclean in Amsterdam RAI, mede namens mede-organisatoren Erik Pos (Hago) en Ron van Zoelen (King). Het dak kon er bij de cabrio's zelfs na de lunch nog even af. 

In totaal waren er 27 deelnemers uit de schoonmaakbranche, waarvan er 12 een motorfiets mee hadden. De rest legde het partcours in de Zaanstreek en bij het IJsselmeer af per cabrio. De deelnemers verzamelden bij S-Line Products in Hem waarvoor een kopje koffie en wat lekkers gezorgd was. "We hielden Buienradar goed in de gaten", aldus Den Hertog. "En na een extra kopje koffie om de bui over te laten waaien, gingen we van start." De deelnemers legden een parcours af van ongeveer 150 kilometer, maar dan in een tempo van gemiddeld zestig kilometer. "Leuk om te zien was dat andere weggebruikers ons voorlieten en vriendelijke zwaaiden naar de colonne." Doel van de motortourdag is dat deelnemers uit de schoonmaakbranche in een gezellige sfeer samen een activiteit ondernemen. "Dat is ook deze keer weer gelukt", aldus Den Hertog. "Na twee buitjes en wat spetters, kon zelf na de lunch het dak eraf bij de cabrio's en brak er een klein zonnetje door."

Weer een tourdag
De route langs prachtige Zaanse huisjes en het IJsselmeer waar door de wind de schuimkoppen op het water stonden, was bijzonder en heel anders (vooral vlakker) dan de Mergellandroute die vorig jaar werd afgelegd. Eén nadeel had het natte weer volgens Den Hertog wel. "Ik moest nog wel even na afloop twee uur aan de slag met mijn Triumph om alles schoon te maken. Maar dat hoort er nu eenmaal bij." Als mede-organisator voelde Den Hertog zich verantwoordelijk voor de groep.  "Ik ben daarbij blij dat iedereen heelhuids thuis is gekomen en niemand het asfalt van dichtbij heeft gezien. En dat iedereen zo heeft genoten, ondanks de natte weersomstandigheden." Den Hertog weet nu al dat volgend jaar er weer een motortourdag komt, waarschijnlijk weer op de tweede vrijdag in juni.   

Reageer op dit artikel