nieuws

Effektief Groep van start bij gemeente Utrecht

Geen categorie

Eerder dit jaar kreeg Effektief Groep de schoonmaakwerkzaamheden bij de gemeente Utrecht gegund. Een belangrijke gunningfactor was de wijze waarop invulling kon worden gegeven aan social return. "Sinds 1 mei hebben we de werkzaamheden naar volle tevredenheid van de gemeente overgenomen", aldus operationeel directeur Erwin de Jong. Het contract kent een grote verscheidenheid aan locaties […]

Eerder dit jaar kreeg Effektief Groep de schoonmaakwerkzaamheden bij de gemeente Utrecht gegund. Een belangrijke gunningfactor was de wijze waarop invulling kon worden gegeven aan social return. "Sinds 1 mei hebben we de werkzaamheden naar volle tevredenheid van de gemeente overgenomen", aldus operationeel directeur Erwin de Jong.

Het contract kent een grote verscheidenheid aan locaties met ieder hun eigen specificaties. In het contract vallen gemeentehuizen maar ook kinderboerderijen. In totaal gaat het om 65.000 vierkante meter kantoren in Utrecht. Het contract vertegenwoordigt, inclusief glasbewassing en catering, een waarde van minimaal 700.000 euro per jaar. "Wij geven met dit contract verdere invulling aan onze groeiambities boven de grote rivieren. Daarom zijn wij erg blij met deze opdracht", aldus operationeel directeur Erwin de Jong.

Hoge eisen
De aanbestedende gemeente heeft volgens de Effektief Groep hoge eisen gesteld aan social return. Het schoonmaakbedrijf wil meer maatschappelijke verantwoording nemen. De Jong: "Daar past deze gunning uitstekend in. We hechten er waarde aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld vanwege een handicap of een uitkeringssituatie, te begeleiden naar een zo veel mogelijk normale baan. We willen de entree tot de arbeidsmarkt zijn voor die mensen die daarbij geholpen moeten worden. Inmiddels zijn vier mensen medewerkers geplaatst bij de gemeente Utrecht." De Effektief Groep is vertegenwoordigd in Friesland, Groningen, Drenthe, Utrecht en groot Amsterdam. De komende jaren wil het bedrijf haar positie in die regio's verder verstevigen

Reageer op dit artikel