nieuws

‘Er is meer dan alleen laagste prijs’

Geen categorie

"Er is meer dan alleen laagste prijs". Dit vindt de heer Wolfert, directeur van makelaar PGW Advies. Samen met makelaar Key Quality en de opdrachtgevers Erasmus Universiteit en Kas Bank tekende PGW Advies onlangs de code verantwoordelijk marktgedrag tijdens een regionale ondertekening. Tijdens zijn inleiding over het ontstaan van de code verantwoordelijk marktgedrag zegt Kees […]

"Er is meer dan alleen laagste prijs". Dit vindt de heer Wolfert, directeur van makelaar PGW Advies. Samen met makelaar Key Quality en de opdrachtgevers Erasmus Universiteit en Kas Bank tekende PGW Advies onlangs de code verantwoordelijk marktgedrag tijdens een regionale ondertekening.

Tijdens zijn inleiding over het ontstaan van de code verantwoordelijk marktgedrag zegt Kees Blokland, commissievoorzitter code verantwoordelijk marktgedrag, dat opdrachtgevers en opdrachtnemers de samenwerking niet alleen contractueel goed moeten regelen. "Een goede relatie tussen opdrachtgever en werkgever is minstens zo belangrijk." Hij signaleert dat de code bij inkopers een grote invloed heeft. "In steeds meer aanbestedingen wordt de code genoemd of is een verwijzing naar de code opgenomen." De vier ondertekenaars geven op verzoek aan waarom zij code ondertekenen. Bij allen is het een bevestiging van de werkwijze die men al heeft. De Kas Bank wil een partnership met de opdrachtnemer aangaan. De heer Stolk: "We moeten elkaar open en eerlijk in het gezicht kunnen kijken." De Erasmus Universiteit heeft voornamelijk dagschoonmaak, aldus mevrouw Belgrave. "Het is een mind set om volgens de code te werken. Mensen voelen zich bij ons prettig. We zijn nu bezig om voor de schoonmakers een grotere lunchruimte met een keukentje te creëren." Mevrouw Roumen van Key Quality ziet voor de makelaars een voorlichtende rol weggelegd, over de code maar ook voor de opdrachtgever die te weinig kennis van zaken heeft. "Opdrachtgevers werken echt mee", is haar ervaring. De heer Wolfert van PGW Advies ziet dat al zijn opdrachtgevers de code ook uitdragen. Aan het eind van de bijeenkomst zetten de vier organisaties hun handtekening onder de code. Een jaar na de officiële introductie van de code onderschrijven meer dan 600 organisaties de code, waaronder meer dan 70 opdrachtgevers en bijna 10 makelaars.

Reageer op dit artikel