nieuws

EU en VS akkoord over veiligheid luchtvracht

Geen categorie

Luchtvaartmaatschappijen die vracht vervoeren tussen de Verenigde Staten en Europa, kunnen een vermindering van de administratieve rompslomp tegemoet zien. Brussel en Washington hebben een akkoord bereikt over wederzijdse erkenning van elkaars veiligheidsprocedures, zo maakte de Europese Commissie bekend. Tot dusver moesten luchtvervoerders die met vracht over de Atlantische Oceaan vliegen, aan de veiligheidsvoorschriften van zowel […]

Luchtvaartmaatschappijen die vracht vervoeren tussen de Verenigde Staten en Europa, kunnen een vermindering van de administratieve rompslomp tegemoet zien. Brussel en Washington hebben een akkoord bereikt over wederzijdse erkenning van elkaars veiligheidsprocedures, zo maakte de Europese Commissie bekend.

Tot dusver moesten luchtvervoerders die met vracht over de Atlantische Oceaan vliegen, aan de veiligheidsvoorschriften van zowel de VS als de EU voldoen. In de praktijk betekende dit dat vliegtuigen zowel op de luchthaven van vertrek als op de eindbestemming uitvoerige controles moesten ondergaan. Dat bracht vertragingen en hoge kosten met zich mee.

Europees commissaris Siim Kallas (Transport) sprak van een grote stap voorwaarts: 'Wij rekenen af met dubbele veiligheidscontroles, zonder te tornen aan de hoge mate van veiligheid.'

Reageer op dit artikel