nieuws

Forbo-fabriek viert 200-jarig bestaan

Geen categorie

De Forbo Flooring Coral fabriek uit Krommenie viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. In het bedrijf worden schoonloopmatten en -systemen gemaakt. Het jubileum van de fabriek valt samen met de introductie van de coral welcome-collectie eind dit jaar. De collectie bestaat uit duurzame vloermatten gemaakt van gerecycled garen, genaamd Econyl. Dit materiaal bestaat uit polyamide […]

De Forbo Flooring Coral fabriek uit Krommenie viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. In het bedrijf worden schoonloopmatten en -systemen gemaakt. Het jubileum van de fabriek valt samen met de introductie van de coral welcome-collectie eind dit jaar.

De collectie bestaat uit duurzame vloermatten gemaakt van gerecycled garen, genaamd Econyl. Dit materiaal bestaat uit polyamide uit oude visnetten, tapijtafval en restmateriaal uit de Coral-fabriek. De achterkant van de vloermatten is onder andere gemaakt van weggegooide PET-flessen. Ook de productie van de coral welcome-collectie is volgens Forbo sterk verduurzaamd. Zo is de life cycle analysis-waarde met bijna 50 procent gereduceerd ten opzichte van het coral-gemiddelde van 2009. De nieuwe collectie kent verschillende, kleurige dessins en is volgens de leverancier geschikt voor entrees in scholen, winkels en de commerciële sector. De Coral fabriek in Krommenie begon in 1812 als rolrederij en weverij onder de naam N.V. Weverijen P.H. Kaars Sijpestein. Na verschillende overnames en splitsingen bleef in 1981 het bedrijf Tufton over, dat zich richtte op getufte bad- en slaapkamerkleedjes en later vloermatten. Uiteindelijk werd het bedrijf in 2008 gekocht door Forbo en was de naam Forbo Flooring Coral een feit.

Reageer op dit artikel