nieuws

Forbo komt met nieuwe finish Topshield 2

Geen categorie

Forbo Flooring heeft onlangs een nieuwe finish voor marmoleum ontwikkeld en geïntroduceerd. Deze is genaamd Topshield2. Door de structuur van Topshield2 is het linoleum volgens Forbo "sterker, duurzamer en nog eenvoudiger te onderhouden". Daardoor kan volgens de leverancier een flinke besparing worden bereikt op onderhoudskosten. "Daarnaast zorgt de dubbel UV-geharde toplaag ervoor dat marmoleum voortaan […]

Forbo Flooring heeft onlangs een nieuwe finish voor marmoleum ontwikkeld en geïntroduceerd. Deze is genaamd Topshield2.

Door de structuur van Topshield2 is het linoleum volgens Forbo "sterker, duurzamer en nog eenvoudiger te onderhouden". Daardoor kan volgens de leverancier een flinke besparing worden bereikt op onderhoudskosten. "Daarnaast zorgt de dubbel UV-geharde toplaag ervoor dat marmoleum voortaan bestand is tegen krassen, vlekken en kleurvervaging", aldus Forbo in een persbericht. "Topshield2 maakt linoleum ook vuilafstotend. Het is bovendien bacteriostatisch en bestand tegen handalcohol." Topshield2 bestaat uit een primer en een toplaag. De primer is volgens Forbo flexibel en elastisch en zorgt voor een goede hechting aan het marmoleum. Het initieel aanbrengen van een polymeer op een nieuwe vloer is volgens de leverancier niet meer nodig. Forbo claimt dat een recent testrapport van TNO bewijst dat de gevreesde ziekenhuisbacterie MRSA op Topshield2 geen kans heeft.

Reageer op dit artikel