nieuws

Gastvrijheidsprijs voor Sint Franciscus Gasthuis

Geen categorie

Na drie achtereenvolgende jaren in de top tien geëindigd te zijn, heeft het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam de Gastvrijheidszorg Award 2012 in de categorie Ziekenhuizen gewonnen. Vandaag heeft het ziekenhuis de prijs in ontvangst genomen tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede. Met het bereiken van 5 sterren toont het Sint Franciscus Gasthuis in […]

Na drie achtereenvolgende jaren in de top tien geëindigd te zijn, heeft het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam de Gastvrijheidszorg Award 2012 in de categorie Ziekenhuizen gewonnen. Vandaag heeft het ziekenhuis de prijs in ontvangst genomen tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede.

Met het bereiken van 5 sterren toont het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam volgens de jury dat de ambitie is bereikt om zich te willen onderscheiden als klantvriendelijkste ziekenhuis in de regio. De jury is van mening dat het borgen van gastvrije zorg het Sint Franciscus Gasthuis tot een terechte winnaar maakt.

Dit jaar deden 225 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Tot vorig jaar was vier sterren het maximum; dit jaar was het voor het eerst mogelijk een vijfde ster in de wacht te slepen. Behalve Padua en het Sint Franciscus Gasthuis kregen ook het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en zorgcentrum De Miente in Gorredijk vijf sterren. De jury heeft besloten deze instellingen een vijfde ster toe te kennen, omdat zij niet alleen gastvrij zijn, maar er ook blijk van hebben gegeven dat zij gastvrijheid weten te borgen.

Uitslagen

In totaal waren tien ziekenhuizen genomineerd voor een Gastvrijheidszorg Award. De uitslag:

1 Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam
2 Elkerliek ziekenhuis, Helmond
3 Ziekenhuis Rivierenland, Tiel
4 Maasziekenhuis Pantein, Boxmeer
5 Ziekenhuis St Jansdal, Harderwijk
6 Amphia Ziekenhuis locatie Langendijk, Breda
7 Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
8 Westfriesgasthuis, Hoorn
9 Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Assen
10 Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk, Dordrecht

Reageer op dit artikel