nieuws

Gebruik van smartphone en tablet voor overwerk risico voor gezondheid

Geen categorie

Wie structureel voor zijn werk 's avonds doorwerkt op een smartphone, een tablet of een laptop loopt een gezondheidsrisico. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse Vereniging van Fysiotherapie onder ruim 2000 kantoorwerkers. Uit het onderzoek blijkt dat ruimte tweederde van de kantoorwerkers in Groot-Brittannie 's avonds voor zijn baas doorwerkt. Dit kan oplopen […]

Wie structureel voor zijn werk 's avonds doorwerkt op een smartphone, een tablet of een laptop loopt een gezondheidsrisico. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse Vereniging van Fysiotherapie onder ruim 2000 kantoorwerkers.

Uit het onderzoek blijkt dat ruimte tweederde van de kantoorwerkers in Groot-Brittannie 's avonds voor zijn baas doorwerkt.
Dit kan oplopen tot meer dan twee uur per persoon, dat is dus extra tijd dat iemand achter een beeldscherm doorbrengt.

Dr Helena Johnson, voorzitter van de vereniging:
'Iemand die af en toe 's avonds achter een beeldscherm werkt is geen probleem, maar als dat structureel gebeurt kunnen nekklachten ontstaan en stress-gerelateerde ziekteverschijnselen. Dit is vooral het geval als mensen mobiele devices als een smartphone of een tablet gebruiken en daarbij niet op hun werkhouding letten.'

De reden om 's avonds extra te werken zijn tweeërlei: er is te veel werk en men wil de werkdruk overdag verminderen door werk naar de avond door te schuiven.

Reageer op dit artikel