nieuws

Geen gewapende particuliere beveiligers op schepen

Geen categorie

De regering blijft tegen de inzet van gewapende particuliere beveiligers op schepen in de strijd tegen piraterij. Dat heeft minister Hillen van Defensie gezegd in de Tweede Kamer. De verzekeraars en de reders hadden de politiek gevraagd de gewapende beveiligers toe te staan. Volgens de verzekeraars kiezen steeds meer reders ervoor om onder de vlag […]

De regering blijft tegen de inzet van gewapende particuliere beveiligers op schepen in de strijd tegen piraterij. Dat heeft minister Hillen van Defensie gezegd in de Tweede Kamer.

De verzekeraars en de reders hadden de politiek gevraagd de gewapende beveiligers toe te staan. Volgens de verzekeraars kiezen steeds meer reders ervoor om onder de vlag van een land te gaan varen waar het wel is toegestaan beveiligers te bewapenen.

Volgens de minister willen de reders vooral dat de bescherming door mariniers goedkoper wordt. Nu kost die ongeveer twee keer zoveel als de inzet van particuliere beveiligers. Hillen wil kijken of hij de kosten omlaag kan brengen, maar kan daar geen garanties voor geven.

Reageer op dit artikel