nieuws

Gemeente Zwolle ondertekent code verantwoordelijk marktgedrag

Geen categorie

Op donderdag 28 juni ondertekenden ASP Gebouwenservice, Clean Support, Gemeente Zwolle, HG van Kruistum Advies en Loeve Schoonhouders de code verantwoordelijk marktgedrag.  Wat houdt de code in en hoe kan deze praktisch worden ingevuld? Onder leiding van de commissievoorzitter, Kees Blokland, werd dieper ingegaan op de code en gaven alle ondertekenaars aan met welk doel […]

Op donderdag 28 juni ondertekenden ASP Gebouwenservice, Clean Support, Gemeente Zwolle, HG van Kruistum Advies en Loeve Schoonhouders de code verantwoordelijk marktgedrag. 

Wat houdt de code in en hoe kan deze praktisch worden ingevuld? Onder leiding van de commissievoorzitter, Kees Blokland, werd dieper ingegaan op de code en gaven alle ondertekenaars aan met welk doel zij de code onderschrijven. Ook tijdens deze regionale ondertekening werd besproken hoe de code in de beleidsvoering kan worden integreren en praktisch kan worden ingevuld, onder meer in de vorm van de verplichte zelfverklaring. Sinds de introductie van de code verantwoordelijk marktgedrag in juni 2011 hebben bijna 630 organisaties de code onderschreven, waaronder de ASML, Coca Cola, Delta Lloyd Groep, Erasmus Medisch Centrum, Mars Nederland, T-Mobile en Universiteit Utrecht. De volledige tekst van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwasserbranche is te vinden op www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl. Organisaties die deel uitmaken van de commissie zijn: de OSB, VMS FMN, CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten, ROC Friese Poort, Erasmus Medisch Centrum, NS, Schiphol, F-MEX en de Rijksoverheid.

Filmpje
De SP, GroenLinks en de PvdA in Zwolle hadden eerder gepleit voor de ondertekening van de code. Groenlinks werd daar door website NUinZwolle over geinterviewd. Hieronder het filmpje daarvan. 

   

Reageer op dit artikel