nieuws

Kamer spreekt schande van VUmc

Geen categorie

De Tweede Kamer spreekt schande van het VU medisch centrum, dat samen met televisieproducent Eyeworks begin dit jaar een programma maakte op de spoedeisende hulp van het VU-ziekenhuis. Het CDA noemde het ‘schandelijk en moreel verwerpelijk'. VVD-Kamerlid Karin Straus zei dat het VUmc er ‘een potje van heeft gemaakt'. Toch is zij niet principieel en […]

De Tweede Kamer spreekt schande van het VU medisch centrum, dat samen met televisieproducent Eyeworks begin dit jaar een programma maakte op de spoedeisende hulp van het VU-ziekenhuis.

Het CDA noemde het ‘schandelijk en moreel verwerpelijk'. VVD-Kamerlid Karin Straus zei dat het VUmc er ‘een potje van heeft gemaakt'. Toch is zij niet principieel en altijd tegen filmen op de spoedeisende hulp, zoals de SP voorstelt.

Dat kan wel mogelijk zijn, vindt de VVD, mits er maar vooraf toestemming is gevraagd aan de patiënt en de arts ook het recht heeft om de televisieploeg weg te sturen als hij dat nodig vindt.

Reageer op dit artikel