nieuws

Kärcher opent nieuw hoofdkantoor in Nederland

Geen categorie

Kärcher heeft vrijdag zijn nieuwe hoofdkantoor in Nederland geopend. Dat gebeurde met een feestelijke inhuldiging waar naar schatting ongeveer tweehonderd dealers en klanten van het bedrijf bij aanwezig waren. Het ruime pand is gelegen op een zichtlocatie langs de A27. Op hetzelfde adres is voortaan trouwens ook het gloednieuwe Kärcher Center Breda gehuisvest. "Het pand […]

Kärcher heeft vrijdag zijn nieuwe hoofdkantoor in Nederland geopend. Dat gebeurde met een feestelijke inhuldiging waar naar schatting ongeveer tweehonderd dealers en klanten van het bedrijf bij aanwezig waren.

Het ruime pand is gelegen op een zichtlocatie langs de A27. Op hetzelfde adres is voortaan trouwens ook het gloednieuwe Kärcher Center Breda gehuisvest. "Het pand aan Minervum in Breda voldoet aan alle wensen op ons lijstje", zegt Kees Wagtmans, managing director van Kärcher Benelux. "De regio biedt een goed vestigingsklimaat, economische groeikansen én bovendien woont een groot aantal medewerkers in de omgeving. Als de integratie helemaal voltooid is, zijn hier zo'n 20 medewerkers aan de slag. Het gebouw zelf biedt voldoende ruimte voor alle activiteiten die er zijn ondergebracht. Na de nodige renovatiewerken en de introductie van de Kärcher-look, is het pand er nu helemaal klaar voor."

Bewuste stap
De verhuizing is een bewuste stap, zegt Wagtmans. "We wilden dichter bij de klanten zijn en dat doe je door Kärcher Centers te openen. Dat zijn er inmiddels drie in Nederland: in Breda, in Amsterdam en in Venlo." Kärcher wil ten opzichte van 2010 zijn omzet in de Benelux verdubbeld hebben in 2020. "Daar zijn we goed mee op weg", aldus Wagtmans. Kärcher bediende Nederland altijd vanuit Hoogstraten in België, maar met de vestiging in Breda krijgt Nederland een eigen hoofdkantoor. Wagtmans: "Dat laat ons commitment aan de Nederlandse markt zien." In Breda vindt men naast het Kärcher Center ook customer service, technical support service en een trainingscenter. Het trainingscenter is er voor de eigen medewerkers, maar ook voor Kärcher-dealers en eindgebruikers. Een totale vloeroppervlakte van 250 vierkante meter staat ter beschikking voor product-, service- en verkoopstrainingen. Wagtmans: "We kunnen daar diverse machines, reinigingsmiddelen en toebehoren demonstreren. Gebruikers kunnen er hun vaardigheden van de verschillende toepassingstechnieken trainen. Ook voor de commerciële medewerkers hebben we een aparte opleidingsruimte."

Langdurige partnerships
Tijdens de opening maakte Wagtmans ook bekend dat Kärcher onder andere voor de projecten Ziggo Dome en Heineken Music Hall van de Effektief Groep de reinigingsapparatuur mag leveren. "Daar zijn we erg blij mee", aldus Wagtmans. "Dat soort langdurige partnerships gaan we graag aan." Tot slot: in Kärcher Center Breda kunnen dealers en eindklanten terecht voor de aankoop en service van alle apparatuur uit het Kärcher-assortiment. Reinigingsoplossingen uit het professionele en het consumentengamma zijn te vinden in de ongeveer 1.000 vierkante meter grote showroom. Van de Window Vac tot industriële veeg- en schrobmachines…  Kärcher Center Breda is van maandag tot en met vrijdag open van 8.30u tot 17.00u en op zaterdag van 9.00u tot 16.00u.

Reageer op dit artikel