nieuws

KNVB: doorberekenen politiekosten ramp

Geen categorie

De KNVB is zeer bezorgd over de in het Lenteakkoord van de partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie opgenomen doorberekening van circa 30 miljoen euro op de inzet van politie. ‘Dat hangt als het zwaard van Damocles boven het betaalde voetbal', zei Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, maandag na de voorjaarsvergadering in Zeist. […]

De KNVB is zeer bezorgd over de in het Lenteakkoord van de partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie opgenomen doorberekening van circa 30 miljoen euro op de inzet van politie. ‘Dat hangt als het zwaard van Damocles boven het betaalde voetbal', zei Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, maandag na de voorjaarsvergadering in Zeist.

Van Oostveen noemt het de doodsteek voor het betaalde voetbal indien de clubs uit de ere- en eerste divisie inderdaad een rekening van 30 miljoen euro krijgen gepresenteerd. ‘De totale schuld van de clubs uit het betaalde voetbal bedroeg vorig seizoen 52 miljoen euro. Met drastische bezuinigingen proberen we dat terug te dringen. Tel er echter die 30 miljoen bij op en het is de dood in de pot voor het betaalde voetbal.'

De KNVB gaat komende weken alle politieke partijen benaderen om doorberekening van politiekosten uit de verkiezingsprogramma's te houden.

Reageer op dit artikel