nieuws

Mannen geschikter voor Het Nieuwe Werken

Geen categorie

Mannen geven minder om een gestructureerde werkomgeving dan vrouwen. Daarnaast vinden ze persoonlijke onafhankelijkheid in hun werk belangrijker dan het andere geslacht. Dit maakt ze geschikter voor Het Nieuwe Werken dan vrouwen.

Dat blijkt uit een onderzoek van testuitgeverij TalentLens onder bijna negenhonderd respondenten. Zij vulden een door het bedrijf ontwikkelde persoonlijkheidsvragenlijst in waarmee voor het eerst kan worden gemeten of iemand geschikt is voor Het Nieuwe Werken.

Met de vragenlijst worden zowel de persoonlijkheid van een werknemer als zijn waarden gemeten. Beide zijn van belang om een inschatting te maken of iemand geschikt is tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Twijfel wegnemen
'Veel werkgevers zijn angstig om hun personeel zelf hun tijd in te laten delen', zegt Olaf Korsten van TalentLens. 'Ze zijn bijvoorbeeld bang dat de werknemer dan niet productief is. Met deze vragenlijst kan een werkgever deze twijfel wegnemen en meten of zijn personeel hiertoe in staat is.'

Verschil met vrouwen
Uit het onderzoek blijkt dat de persoonlijkheid en waarden van mannen beter bij het nieuwe werken passen dan die van vrouwen. Zo hechten mannen gemiddeld minder waarde aan hulp en motivatie van anderen in hun werk dan vrouwen en vinden ze een gestructureerde werkomgeving minder belangrijk.

Beide punten zijn van belang om geschikt te zijn op een flexibele manier werk in te delen. Korsten: ‘De werkomgeving is thuis vaak rommeliger dan op kantoor. Ook heb je thuis geen collega's die zeggen of je iets goed doet en die je kunnen motiveren.'

Bron: TalentLens

Bent u geïnteresseerd in 'Het nieuwe werken'?. Bezoek dan overhetnieuwewerken.nl.

Reageer op dit artikel