nieuws

Minder diëtistbezoek door beperkte vergoeding

Geen categorie

Ruim een kwart minder mensen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een diëtist bezocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat komt omdat de dieetadvisering sinds dit jaar nog maar beperkt door de verzekering wordt vergoed, zo schrijft het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) maandag. Aan de mensen die […]

Ruim een kwart minder mensen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een diëtist bezocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat komt omdat de dieetadvisering sinds dit jaar nog maar beperkt door de verzekering wordt vergoed, zo schrijft het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) maandag.

Aan de mensen die nog wel komen, wordt minder zorg geleverd. In de eerste drie maanden is er zo'n 39 procent minder uren gewerkt. Cliënten die nog wel kwamen, kregen 17 procent minder behandeltijd.

Vanaf 1 januari van dit jaar wordt dieetadvisering nog maar beperkt vergoed, bijvoorbeeld voor patiënten met diabetes of chronische longziektes. Voorheen werd er 4 uur vanuit de basisverzekering vergoed na doorverwijzing van de huisarts.

Reageer op dit artikel