nieuws

MN wint MobiliteitsAward Haaglanden 2012

Geen categorie

MN, pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder uit Den Haag, is de winnaar geworden van de MobiliteitsAward Haaglanden 2012. De Award wordt uitgereikt aan die werkgever die zich bijzonder inspant om mobiliteitsmanagement ofwel het terugdringen van het autoverkeer in de spits mogelijk maken voor hun werknemers. Andere genomineerden waren Achmea Leiden en KPN. MN greep de verhuizing van […]

MN, pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder uit Den Haag, is de winnaar geworden van de MobiliteitsAward Haaglanden 2012. De Award wordt uitgereikt aan die werkgever die zich bijzonder inspant om mobiliteitsmanagement ofwel het terugdringen van het autoverkeer in de spits mogelijk maken voor hun werknemers.

Andere genomineerden waren Achmea Leiden en KPN.

MN greep de verhuizing van Rijswijk naar Den Haag aan om zeer veel autokilometers in de spits te besparen en het mobiliteitsbeleid extra op de kaart te zetten.

Eric Boer Directeur HRM MN: "Een belangrijk aspect van ons mobiliteitsbeleid is de keuzevrijheid voor medewerkers, een aspect dat goed past bij ons beleid rond Het Nieuwe Werken, MN Werkt!
Zo hebben medewerkers de mogelijkheid om voor hun woon-werkverkeer te kiezen uit een volledige OV-vergoeding of een subsidie op de aanschaf van een fiets, e-bike of e-scooter.
Om medewerkers behulpzaam te zijn bij hun keuze en maatwerk te bieden, is bij de invoering een extern bemande helpdesk voor medewerkers ingericht waar zij een individueel reisadvies kregen. Innovatief is ook dat werknemers hun leaseauto kunnen inruilen voor een mobiliteitsbudget ter waarde van 100% van het leasebedrag."

De resultaten van het beleid:

  • 27 van de 86 leaserijders ruilden hun leaseauto in voor een mobiliteitsbudget
  • het aantal autogebruikers verminderde van 66% naar 23%
  • het aantal parkeerplekken verminderde van 700 naar 170
  • de besparing op brandstof over een heel jaar is 30.000 liter.

Eervolle vermelding
UTS Nederland en BAM Utiliteitsbouw ontvingen een eervolle vermelding.
Met hun Smart Building Logistics bundelen zij op een slimme wijze goederenstromen van bouwmaterialen. Het gevolg is dat met één transport buiten de spits alle materialen voor een of meerdere dagen werk direct op de bouwplaats wordt geleverd.
De combinatie van aanvoer van bouwmaterialen en retourvracht van bouwafval (grondstoffen) in één transportrit is daarmee een feit.

Bekendmaking winnaar
Het winnen van de MobiliteitsAward Haaglanden is niet alleen een kwestie van eer en eeuwige roem.
De winnaar ontvangt een mediapakket van Omroep West waardoor het bedrijf een jaar lang zichtbaarheid heeft met een mix van spots op radio, televisie en bannering op de websites van Omroepwest.nl en westbusiness.nl.

De MobiliteitsAward Haaglanden is een samenwerking van VNO-NCW West, het Stadsgewest Haaglanden, de Kamer van Koophandel Den Haag, stichting Om Den Haag en provincie Zuid-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door Omroep West, het stadsgewest Haaglanden, Eneco en Rabobank Den Haag e.o.

Reageer op dit artikel