nieuws

Nationale Politie krijgt vorm

Geen categorie

De nieuwe Nationale Politie gaat 10 regionale eenheden, 43 districten en 168 zogeheten basisteams tellen. Dat staat in het conceptinrichtingsplan van de Nationale Politie dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Eerste Kamer heeft gestuurd. Een basisteam kan een wijk van een grote stad, meerdere gemeenten of één gemeente omvatten en gaat […]

De nieuwe Nationale Politie gaat 10 regionale eenheden, 43 districten en 168 zogeheten basisteams tellen. Dat staat in het conceptinrichtingsplan van de Nationale Politie dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Eerste Kamer heeft gestuurd.

Een basisteam kan een wijk van een grote stad, meerdere gemeenten of één gemeente omvatten en gaat tussen de 60 en 200 voltijdsbanen tellen. Volgens minister Opstelten worden de basisteams ‘het fundament' van de politie.

Op momenten dat een basisteam een tekort aan mankracht heeft, kan het een beroep doen op een flexteam. Elk politiedistrict krijgt een flexteam van minimaal 20 mensen. Hun belangrijkste taak wordt de ondersteuning van de basisteams.

Reageer op dit artikel