nieuws

Ombudsman begrijpt uitblijven excuses niet

Geen categorie

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer vindt het 'heel erg jammer' dat het kabinet geen excuses wil aanbieden aan de slachtoffers van de Q-koorts. Hij zei dat woensdag voor het Radio 1-Journaal. Het kabinet stelde woensdag 10 miljoen euro beschikbaar voor steun aan patiënten met Q-koorts. Minister Edith Schipper van Volksgezondheid en staatssecretaris Henk Bleker van […]

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer vindt het 'heel erg jammer' dat het kabinet geen excuses wil aanbieden aan de slachtoffers van de Q-koorts. Hij zei dat woensdag voor het Radio 1-Journaal.

Het kabinet stelde woensdag 10 miljoen euro beschikbaar voor steun aan patiënten met Q-koorts. Minister Edith Schipper van Volksgezondheid en staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw wilden echter geen verontschuldigingen aanbieden, zoals de ombudsman had aanbevolen.

Brenninkmeijer zegt het argument van Bleker niet te snappen dat excuses iets zijn voor een persoonlijke relatie. Volgens hem maken ministeries regelmatig excuses als ze in de fout zijn gegaan. De ombudsman hoopt dat de Tweede Kamer het kabinet alsnog tot excuses weet te bewegen.

Reageer op dit artikel