nieuws

Omzet catering daalt 7% en bereikt historisch dieptepunt

Geen categorie

De cateringbranche heeft te maken met forse krimp. De totale omzet in de catering heeft een historisch dieptepunt bereikt met een daling van -7,4% tot 1.012.730 euro (bedragen x 1000 euro). De bedrijfscatering (inclusief inflight) deed het relatief goed met ‘slechts' een omzetdaling van -5,3%, maar in het onderwijs en in het institutionele segment was […]

De cateringbranche heeft te maken met forse krimp. De totale omzet in de catering heeft een historisch dieptepunt bereikt met een daling van -7,4% tot 1.012.730 euro (bedragen x 1000 euro). De bedrijfscatering (inclusief inflight) deed het relatief goed met ‘slechts' een omzetdaling van -5,3%, maar in het onderwijs en in het institutionele segment was de daling in procenten groter (-15,1 resp. – 22,2%).

Dit blijkt uit cijfers van de Veneca, zoals gepubliceerd in de Veneca Focus 2011.

Andere gegevens uit het jaarbericht:

  • De omzetdaling in de bedrijfscatering was gelijk aan die als vorig jaar.
  • Het aantalopdrachtgevers is gedaald, met name bij de overheid (-16,4%) en in de onderwijswereld (-24%).
  • Het aantal locaties waar wordt gecatered is met 7,8 % gedaald.
  • De gemiddelde omzet per opdrachtgever steeg wel. Cateringsorganisaties doen blijkbaar hun best om bij een lager aantal opdrachtgevers beter te presteren
  • Het aantal contractwisselingen lag in 2011 op 250, elke werkdag is er dus een wisseling van cateraar.
  • De trend van de afgelopen jaren van open boek contracten naar aanneemsom of combivormen zet door.: het aantal contracten met een aanneemsom is gegroeid en vormt nu het belangrijkste type contract in de catering
  • Het aantal medewerkers werkzaam in de catering is gedaald met 1000
Reageer op dit artikel