nieuws

Onzekerheid belemmert mobiliteit

Geen categorie

Drie op de vier Nederlanders wil wel van baan veranderen, maar laat zich daarvan weerhouden omdat de overgang niet goed is geregeld.

Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Minister Kamp heeft de resultaten gepresenteerd op de tweede netwerkbijeenkomst over duurzame inzetbaarheid.

Mobiliteit wordt vooral belemmerd door:

  • het verlies van een vast contract (54%);
  • de zekerheid van de huidige baan (51%);
  • de angst voor minder salaris (44%).

Nederlandse werknemers staan wel open voor een functiewisseling. 83% staat open voor een andere functie binnen het bedrijf, 77% voor een vergelijkbare functie in dezelfde sector en 69% voor een vergelijkbare functie in een andere sector. Een meerderheid van de werknemers wil ook best een andere functie: 71% in dezelfde sector, 61% wil wel wat anders gaan doen in een andere sector.

Redenen voor een overstap
Als belangrijkste redenen om iets anders te gaan noemen mensen: meer salaris (55%), een nieuwe uitdaging (49%), gemotiveerd blijven (37%), ontplooiingskansen (34%) en doorgroeien (32%).

Uit het onderzoek blijkt verder dat 72% van de werknemers vindt dat ze ook een eigen verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat ze aan het werk blijven.

Werknemers is ook gevraagd naar andere aspecten die inzetbaarheid kunnen verkleinen. Zo vindt ruim 80% dat werkgevers hen mogen aanspreken op overmatig alcoholgebruik, vermoedens van drugsgebruik en te hoog ziekteverzuim. Slechts 20% van de werknemers vindt dat dat ook geldt voor roken, overgewicht of het beoefenen van gevaarlijke sporten.

Kamp onderstreept het belang van de uitkomsten van het onderzoek: "Duurzame inzetbaarheid is in de eerste plaats de eigen verantwoordelijkheid van werknemers. Het is aan hen om aantrekkelijk te zijn en te blijven op de arbeidsmarkt. Veel mensen zijn daarvan ook wel doordrongen."

Van de werknemers is 91% bereid een jaarlijkse gezondheidscheck te ondergaan; de helft hiervan vindt wel dat de werkgever niet over de uitkomsten ervan mag beschikken. Op dit moment krijgt 13% van de werknemers al jaarlijks een dergelijke check.

Tijdens de netwerkbijeenkomsten in Utrecht worden in totaal honderd bedrijven met elkaar in contact gebracht om ervaringen uit te wisselen en praktische handreikingen te ontwikkelen om ook andere werkgevers te helpen met de mobiliteit, gezondheid en scholing van hun werknemers.

Bron: ministerie SZW

Reageer op dit artikel