nieuws

OSB vraagt SP om aandacht voor fysieke belasting

Geen categorie

Tweede Kamer-lid van de SP, Paul Ulenbelt, bezocht onlangs het SVS specialistisch opleidingscentrum in Arnhem. Werkgeversorganisatie OSB nodigde hem uit om het beroep glazenwasser en het grote aantal werkmethoden in de praktijk te ervaren. OSB en Ulenbelt zijn in gesprek over de inzet van ZZP'ers in de glazenwassersbranche. De werkgeversorganisatie vroeg aandacht voor gelijke arbeidsomstandigheden […]

Tweede Kamer-lid van de SP, Paul Ulenbelt, bezocht onlangs het SVS specialistisch opleidingscentrum in Arnhem. Werkgeversorganisatie OSB nodigde hem uit om het beroep glazenwasser en het grote aantal werkmethoden in de praktijk te ervaren.

OSB en Ulenbelt zijn in gesprek over de inzet van ZZP'ers in de glazenwassersbranche. De werkgeversorganisatie vroeg aandacht voor gelijke arbeidsomstandigheden voor werknemers en ZZP'ers. "Het gaat hierbij vooral om de fysieke belasting van de verschillende werkmethoden", aldus OSB. "Gelijke regels op het gebied van fysieke belasting voorkomt oneerlijke concurrentie. Door gelijke regels kan de gezondheid van werknemers en ZZP'ers beschermd worden." In de praktijk constateert OSB dat de regels voor bijvoorbeeld de wassteelmethode veel te ruim worden geïnterpreteerd. Uit onderzoek van TNO blijkt volgens OSB dat de gezondheidsrisico's van wasstelen aanzienlijk zijn. "De extreme belasting geeft door het achterover buigen van het hoofd een groot risico op gezondheidsklachten voor nek, armen, schouders en rug." Ulenbelt zei toe vragen te stellen aan minister Kamp in de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid over dit onderwerp.

Reageer op dit artikel