nieuws

Philips en Russische topinstituten gaan samenwerken

Geen categorie

Philips heeft vandaag bekendgemaakt dat het een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelprogramma op het gebied van medische beeldvormende technologieën is aangegaan met de Saint Petersburg State Polytechnical University, het Vavilov State Optical Institute en het Loffe Physical Technical Institute. Philips investeert tot EUR 2,5 miljoen in het programma, dat vijf jaar zal gaan duren. Dit bedrag […]

Philips heeft vandaag bekendgemaakt dat het een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelprogramma op het gebied van medische beeldvormende technologieën is aangegaan met de Saint Petersburg State Polytechnical University, het Vavilov State Optical Institute en het Loffe Physical Technical Institute. Philips investeert tot EUR 2,5 miljoen in het programma, dat vijf jaar zal gaan duren. Dit bedrag omvat directe financiering en ondersteuning 'in natura', zoals onderzoekspersoneel.

Het gezamenlijke R&D-programma is gericht op de ontwikkeling van zogenaamde scintillatiematerialen om de gevoeligheid te verbeteren van detectoren die worden gebruikt in CT-, PET- and SPECT*-scanners. Dergelijke scanners worden standaard toegepast bij de diagnose van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en kanker. Afhankelijk van de toepassing kunnen detectoren met een hogere gevoeligheid uiteindelijk zorgen voor kortere scantijden, lagere stralingsdoses voor de patiënt of een hogere beeldkwaliteit. Daarnaast gaan de onderzoekers werken aan nieuwe computeralgoritmen voor een efficiëntere beeldreconstructie en -verwerking.

De drie Russische onderzoeksinstituten zijn alle drie toonaangevend op het gebied van onderzoek naar scintillatiematerialen en de productie en karakterisering van optisch materiaal, zowel in Rusland als internationaal.

Reageer op dit artikel