nieuws

ProRail vraagt burgerhulp bij koperdiefstal

Geen categorie

Spoorbeheerder ProRail vraagt mensen die in de buurt van het spoor wonen om extra alert te zijn op koperdiefstal. Zo'n 54.000 omwonenden krijgen dezer dagen een brief in de bus waarin de spoorbeheerder om hun hulp vraagt. ProRail vraagt om alle opvallende zaken rondom het spoor bij de politie te melden, eventueel anoniem. Dat kan […]

Spoorbeheerder ProRail vraagt mensen die in de buurt van het spoor wonen om extra alert te zijn op koperdiefstal. Zo'n 54.000 omwonenden krijgen dezer dagen een brief in de bus waarin de spoorbeheerder om hun hulp vraagt.

ProRail vraagt om alle opvallende zaken rondom het spoor bij de politie te melden, eventueel anoniem. Dat kan gaan over auto's langs het spoor op een ongebruikelijke plaats of vreemd tijdstip, of mensen die zich verdacht gedragen of 's nachts langs het spoor lopen.

Koperdiefstal is een groot probleem voor de spoorwegen. Het zorgt voor vertragingen en soms ook voor gevaarlijke situaties. Bovendien kost het herstel van het spoor miljoenen euro's, aldus de brief van ProRail.

De spoorbeheerder heeft zelf al veel maatregelen genomen om koperdiefstal te voorkomen. Zo zijn er hekken en camera's bij het spoor geplaatst. Ook wordt er gepatrouilleerd door opsporingsambtenaren van ProRail en soms door particuliere bewakers met honden.

 

Reageer op dit artikel