nieuws

Reders kiezen buitenlandse vlag om bewapening

Geen categorie

In hun strijd tegen piraterij laten steeds meer Nederlandse rederijen hun schepen varen onder de vlag van een land waar bewapening aan boord is toegestaan. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars dinsdag. ‘Veel reders beginnen met het "uitvlaggen" van hun schepen die voor de kust van Oost- en West-Afrika varen, omdat ze dan particuliere beveiligers […]

In hun strijd tegen piraterij laten steeds meer Nederlandse rederijen hun schepen varen onder de vlag van een land waar bewapening aan boord is toegestaan. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars dinsdag.

‘Veel reders beginnen met het "uitvlaggen" van hun schepen die voor de kust van Oost- en West-Afrika varen, omdat ze dan particuliere beveiligers aan boord mogen nemen', aldus een woordvoerster.

De verzekeraars dringen bij de politiek aan op een wetswijziging waardoor particuliere beveiligers aan boord mogen. Anders zien ze in elk geval graag dat de inzet van de Nederlandse marine wordt vergroot.

Dinsdag praat de Tweede Kamer over de kwestie.

Reageer op dit artikel