nieuws

Schippers positief over nieuwe zorgpolis

Geen categorie

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reageert gematigd positief op het initiatief van 40 ziekenhuizen om samen met een kleine zorgverzekeraar een nieuwe zorgpolis aan te bieden. De ziekenhuizen vinden dat grote verzekeraars nu te veel macht hebben en ze verzetten zich tegen de visie van de verzekeraars dat er te veel ziekenhuizen zijn. […]

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reageert gematigd positief op het initiatief van 40 ziekenhuizen om samen met een kleine zorgverzekeraar een nieuwe zorgpolis aan te bieden.

De ziekenhuizen vinden dat grote verzekeraars nu te veel macht hebben en ze verzetten zich tegen de visie van de verzekeraars dat er te veel ziekenhuizen zijn. De polis zou 5 tot 10 procent goedkoper zijn dan vergelijkbare polissen.

Initiatief
Schippers zegt in een reactie dat ze voor ieder initiatief is dat de kosten in de zorg omlaag brengt en de kwaliteit hetzelfde houdt of beter maakt.

De minister vindt het goed om heel complexe zorg te concentreren in gespecialeerde ziekenhuizen, 'maar voor eenvoudiger ingrepen kun je heel goed terecht in streekziekenhuizen,' zegt ze.

Ze is het niet eens met de 40 ziekenhuizen dat er nu te veel macht zit bij grote verzekeraars. 'De NMA ziet er op toe of verzekeraars een ongezonde machtspositie hebben.'

Reageer op dit artikel