nieuws

Schippers wil door als minister

Geen categorie

Edith Schippers (VVD) zou graag opnieuw minister van VWS worden. Dat zei ze op het congres Vrouwelijke leiders in de zorg in Zeist. Schippers: ‘Ik sta niet voor niets op de lijst. Ik ben nu anderhalf jaar bezig en wil het karwei afmaken. Ik vind het de mooiste portefeuille en denk dat er nog veel […]

Edith Schippers (VVD) zou graag opnieuw minister van VWS worden. Dat zei ze op het congres Vrouwelijke leiders in de zorg in Zeist. Schippers: ‘Ik sta niet voor niets op de lijst. Ik ben nu anderhalf jaar bezig en wil het karwei afmaken. Ik vind het de mooiste portefeuille en denk dat er nog veel te bereiken valt.'

Schippers sprak over de mogelijkheden om de stijging van zorgkosten op te vangen: premie- en of belastingverhoging, verhoging van de eigen bijdrage, pakketmaatregelen, efficiëntieverhoging of elders bezuinigen. Schippers denkt zelf dat op al deze gebieden ingegrepen zal moeten worden. Verder zei ze: ‘Het is leuk om over kwaliteit te praten, maar het gaat over geld. Keuzes zijn niet te ontlopen.'

Reageer op dit artikel