nieuws

Sealed Air werkt aan platform voor Wereldgezondheidsorganisatie

Geen categorie

Sealed Air Corporation, bekend van het merk Diversey, gaat met andere bedrijven samenwerken aan de oprichting van het Private Organizations for Patient Safety (POPS) platform van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Ook na de oprichting blijft Sealed Air betrokken bij het platform. Als onderdeel van dit initiatief brengt Sealed Air de expertise van haar Diversey merkenportfolio samen […]

Sealed Air Corporation, bekend van het merk Diversey, gaat met andere bedrijven samenwerken aan de oprichting van het Private Organizations for Patient Safety (POPS) platform van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO).

Ook na de oprichting blijft Sealed Air betrokken bij het platform. Als onderdeel van dit initiatief brengt Sealed Air de expertise van haar Diversey merkenportfolio samen met vooraanstaande professionals in de gezondheidszorg. Het doel is om de beste handhygiëne te promoten voor gezondere patiënt omgevingen. Het internetplatform moet de implementatie van WGO-aanbevelingen verbeteren en ziekenhuisinfecties verminderen door deelnemende WGO-bedrijven onderling informatie uit te laten wisselen. Als betrokkene bij POPS zal Sealed Air helpen om de promotie van producten voor handhygiëne aan te laten sluiten op de aanbevelingen van de WGO. "Ook blijven we bijdragen aan het verbeteren van handhygiëne producten en aansturen op de beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze producten in alle delen van de wereld."

Besmet met ziekenhuisinfectie
Volgens de WGO raken op iedere 100 ziekenhuispatiënten tenminste zeven in ontwikkelde landen en 10 in ontwikkelingslanden besmet met een ziekenhuisinfectie. Om het risico op ziekenhuisinfecties the verkleinen raadt de WGO het gebruik van specifieke handhygiëne methodes met zeep en water of op alcoholbasis aan. Echter, een gebrek aan besef en hulpmiddelen beperken de handhygiëne in zorginstellingen. "Hygiëne is essentieel bij het voorkomen van de verspreiding van infecties in zorginstellingen," zegt Pedro Chidichimo, Diversey Business Unit leader, Sealed Air. "Om patiënten de beste zorg te bieden moeten zorgverleners beschikken over grondige kennis van zorggerelateerde infecties en de oplossingen om zichzelf en de patiënten hier te allen tijde tegen te beschermen. Wij zijn vastbesloten om klanten te helpen bij het terugdringen van zorggerelateerde infecties. Met deze samenwerking voorzien wij zorginstellingen van bruikbare informatie over hygiëne en dat leidt uiteindelijk tot een verbeterde gezondheidszorg."

Reageer op dit artikel