nieuws

Senaat wil hogere leeftijdsgrens alcohol

Geen categorie

De Eerste Kamer heeft dinsdag het kabinet opgeroepen de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar. Het gaat om alcoholische dranken als bier en wijn. Voor sterke drank geldt als een leeftijdsgrens van 18 jaar. Het initiatief van de PvdA kreeg dinsdag onder meer de steun van CDA en […]

De Eerste Kamer heeft dinsdag het kabinet opgeroepen de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar.

Het gaat om alcoholische dranken als bier en wijn. Voor sterke drank geldt als een leeftijdsgrens van 18 jaar.

Het initiatief van de PvdA kreeg dinsdag onder meer de steun van CDA en ChristenUnie. In de Tweede Kamer heeft de ChristenUnie een initiatiefwetsvoorstel om de leeftijdsgrens te verhogen. CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma pleitte vorige week eveneens voor een hogere grens.

Reageer op dit artikel