nieuws

Stormloop fiscale regeling Research en Development Aftrek (RDA)

Geen categorie

Sinds begin vorige maand kunnen ondernemers aanvragen indienen voor de nieuwe fiscale regeling Research en Development Aftrek (RDA). Hiermee worden de financiële lasten van ondernemers bij R&D verlaagd. De aanvragen stromen inmiddels binnen; Agentschap NL meldt dat er ruim zesduizend zijn ingediend.

Op dit moment zijn bijna tweeduizend beschikkingen verstuurd. De RDA-regeling is gekoppeld aan een andere fiscale regeling voor R&D: de WBSO. Voor de R&D-loonkosten is er de WBSO, voor andere kosten en uitgaven is er de RDA. Ondernemers kunnen RDA en WBSO samen aanvragen.

Aanvragen
Het is voor ondernemers nog steeds mogelijk om een WBSO- en RDA-aanvraag voor 2012 in te dienen. Aanvragen kan digitaal via eLoket of het (digitale) aanvraagprogramma voor WBSO en RDA. In 2012 is het RDA-budget 250 miljoen euro. Dit zal oplopen naar 500 miljoen euro in 2014 en volgende jaren

Reageer op dit artikel