nieuws

Tandheelkunde UMCG weer deels open

Geen categorie

Het door legionella getroffen Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is weer grotendeels geopend. Dat heeft het centrum maandag laten weten. De instelling voor patiëntenzorg en onderwijs was de afgelopen weken gesloten. Het waterleidingstelsel is chemisch gereinigd en gedesinfecteerd. Ook is er een nieuwe waterleiding aangelegd. Daardoor kunnen in […]

Het door legionella getroffen Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is weer grotendeels geopend. Dat heeft het centrum maandag laten weten. De instelling voor patiëntenzorg en onderwijs was de afgelopen weken gesloten.

Het waterleidingstelsel is chemisch gereinigd en gedesinfecteerd. Ook is er een nieuwe waterleiding aangelegd. Daardoor kunnen in twee zalen weer patiënten worden behandeld. In één behandelzaal en op de polikliniek blijkt de bacterie heel hardnekkig, daarom worden daar extra reinigings- en desinfectiemaatregelen getroffen.

De ongeveer 2000 patiënten die afgelopen tijd in het centrum zijn behandeld, hebben een brief gekregen over de besmetting. Voor zover het UMCG bekend, is niemand ziek geworden van de bacterie. ‘Er hebben zich wel drie studenten bij ons gemeld, maar er zijn geen aanwijzingen dat het een legionella-infectie was', aldus een woordvoerster van het medisch centrum.

Reageer op dit artikel